San Jose y Volcan Poas
Blijf op de hoogte en volg Susan
07 April 2008 | Costa Rica, San José
Afgelopen week heb ik mijn eerste surfles gehad. En voor de eerste keer ging het zo slecht nog niet. Niet dat ik een talent ben, maar ik heb in elk gaval een paar golven helemaal uitgesurft. Het is wel echt mega vermoeiend. Deze week nog maar een beetje oefenen.
El fin de semana pasado estuve muy cansada.
Ofwel het afgelopen weekend was weer behoorlijk vermoeiend.
Na weer een weekje van weinig leren op school ben ik vrijdag samen met Claudia richting San Jose gegaan. Was een lang busreisje vanwege het vele verkeer op de weg. Ach voel je je weer een beetje in Nederland als je 2 uur aan het file rijden bent.
Jet had voor ons al een hostel gereserveerd dus we konden zo in de kamer onze spullen stallen en door naar Coronado waar een maaltijd en bier op ons staat te wachten. Helaas een lange avond werd het niet. Door vermoeiheid niet in staat om langer op te blijven dan 12 uur.
's ochtends waren we met school al op excursie geweest naar een markt op 1,5 uur rijden met de bus. Het is de grootste markt van Costa Rica en is maar 1 maal per jaar. Naast dat er vanalles wordt verkocht is er ook een soort kermis bij en zijn er diverse podia waar optredens plaatsvinden. Helaas als wij er zijn, ('s ochtend) zijn ze de markt nog half aan het opbouwen en is er van de festiviteiten nog niet veel te werken. Van medestudenten die in het weekend terug zijn gegaan met hun Tica families heb ik gehoord dat het heel leuk was.
Zaterdag zijn we eerst Esther, Nico en Jet op gaan zoeken die in een hostel 2 straten van ons vandaan zaten. Even plannen gemaakt voor vandaag en we ontmoeten hun later voor koffie. Zij vertrekken vandaag weer en gaan naar de Caribische kust, zij zijn al klaar met school en Claudia en ik nog niet.
Wij gaan verder de hele dag een beetje winkelen. Op zoek naar geschikte souveniers die het ook nog eens kunnen overleven in een rugzak.
's avonds maar weer eens uit eten, zoals ongeveer elke avond hier in Costa Rica en dan wederom niet al te laat naar bed.
In het hostel nog wel even met een andere Nederlandse zitten kletsen die ik ook al kende van Academia Tica. Zij gaat zich misschien bij ons voegen als we naar Corcovado gaan.
Zondag gaat de wekker om 5.00. Om 6.00 worden we opgehaald om een highlighttour te doen.
We gaan eerst richting een koffieplantage waar we ons ontbijt krijgen. Een typisch costaricaans ontbijt is ei, rijst en zwarte bonen. De koffieplantage ligt op een schitterende plek.
We vervolgen onze tocht naar Volkaan Poas. Als je deze vulkaan gaat bezoeken moet je een beetje geluk hebben de top is namelijk bijna altijd gehuld in wolken. We hebben geluk en zien de krater heel goed. De rook op de foto's die je ziet komt uit het meer dat ontzettend veel zwavel uitstoot. Dit maakt dat het er enorm ruikt naar rotte eieren.
We rijden verder nbaar de plaats waar we gaan lunchen onderweg maken we nog een stop bij de watervallen van La Paz en bij een restaurantje waar ontzettend veel kolibries zitten.
De plaats waar we lunchen is in een prachtig hotel gelegen in de jungle. Op weg naar de eetruimte zien we hier al een hoop dieren.
Na de lunch gaan we een boottochtje maken op Rio Sarapiqui.
Wanneer we terug willen gaan naar San Jose blijkt dat het 's nachts heel hard heeft geregend in de bergen en dat sommige wegen niet meer begaanbaar zijn door aardverschuivingen en modderstromen.
We moeten dus omrijden. Op zich niet zo erg alleen ik moet om 19.00 de laatste bus terug naar Jaco hebben er dat wordt nu erg krap. Gelukkig arriveer ik 20 minuten voor de bus vertrek weer in het hostel. Het is snel mijn spullen pakken een taxi zoeken en hem heen hard door de straten van San Jose laten rijden. Ik ben gelukkig net op tijd.
Om 22.00 ben ik weer in Jaco. Het was een lange dag en heb ik het weekend veel in de bus gezeten maar ook weer erg leuke dingen gezien en gedaan.
Deze week heb ik gelukkig een andere lerares op school. Het is een van de leraressen waar ik mee in een appartement leef. Ze is heel aardig en geeft veel beter les. Hopelijk ga ik dus weer wat leren deze week.
Deze week is namelijk ook mijn laatste week. En omdat vrijdag een nationale vrije dag is vertrek ik donderdag richting San Jose met al mijn spullen. Ik zal een groot deel van mijn spullen achterlkaten in Coronado om deze later weer op te pikken. Vrijdag vertrek ik voor 4 dagen naar Corcovado. Daarna zal ik mijn weg vervolgen richting de Caribische kust. Nog maar 4 weken in Costa rica en mijn tijd zit er hier op. Maar ik heb ook enorm zin om Susanne te zien in Miami. (susanne nog maar 3 weken en je hebt vakantie :)))
Espero que disfrutes de leer la historia!!
Adios amigos hasta luego!!
foto 1 surfen
foto 15 Kaaiman
08 April 2008 - 13:47
Marjon:
Hola Susa,
Iekkkkkkkkk die spin dat jij dat durf!!!
Liefs Marjon -
08 April 2008 - 15:40
Annemie:
Hey Suus,
Wow wat een foto`s, nog voor geen weet ik hoeveel euro`s deed ik je dat na!En wat die kolibrie betreft, daar heeft je moeder drie jaar op geoefend en nog niet zo`n mooie foto zoals jij hihi.
We hebben leuke dagen gehad bij Wim, hij vroeg trouwens of je een geld biljetje voor hem mee wilde brengen voor aan zijn plafonnetje achter de bar! Heb je al een foto met zijn shirt en de plaatselijke bewoner?
Groetjes weer en tot krabbels
xx Annemie -
08 April 2008 - 16:02
Mam:
Susan je snapt zeker wel dat ik nu nooit meer de spinnen voor je vang als je dit durft. Dit doe ik je in ieder geval niet na.
Knuffel. -
09 April 2008 - 17:29
Carolien:
Wat een super foto's, maar moet dat nou van die spinnen! Getver, dat zou ik noooooit durven. Volgens mij vindt Claudia het ook niet zo aangenaam.
Wel leuk trouwens die andere beestjes allemaal.
Super veel plezier de laatste dagen!
Ik ga dit weekend lekker shoppen voor sieraden bij m'n jurk!!
Liefs moi -
10 April 2008 - 07:45
Loes:
Hey Suuske,
Nog leuke surfguys / knappe beachboys ontmoet tijdens het surfen......:) ? Dat zou ik ook nog wel eens willen doen maar het lijkt me ontzettend vermoeiend. Wel een apart ontbijtje dat je daar krijgt trouwens, al aan gewend of liever een boterham met kaas?! Stuur mij ook eens een straaltje zon......
X Loes -
10 April 2008 - 09:09
Ilse:
hee suus,
die foto's zien er weer bekend uit. die zitten ook in mijn plakboek, al heb ik er geen met een vogelspin op mij. dat zou ik ook echt niet durven.
voetbal hier is een beetje saai. nog steeds geen wedstrijd gepeeld. tegen gestel was namelijk afgelast. maar de spanning zit er al goed in voor de wedstrijd tegen gerwen op 20 april.
ik hou je op de hoogte.
x ilse -
12 April 2008 - 07:07
Hsin-Yi &Mark:
Hoi Susan,
Je doet een hoop daar! De foto's zien er leuk uit. Veel plezier alvast op je trip.
Onze vakantie in Canada zit er alweer bijna op. We zijn een paar dagen in Vancouver Island geweest, en een paar keer in downtown Vancouver. Verder hebben we Hsin-Yi's ouders geholpen met verhuizen naar een appartement en het zoeken naar een huis. We bewaren de foto's wel voor je als je weer terug bent ;)
Groetjes en een knuffel