Arenal - Reisverslag uit Fortuna, Costa Rica van Susan Eekelen - WaarBenJij.nu Arenal - Reisverslag uit Fortuna, Costa Rica van Susan Eekelen - WaarBenJij.nu

Arenal

Blijf op de hoogte en volg Susan

25 Februari 2008 | Costa Rica, Fortuna

Vrijdagmiddag om 12.00 vertrokken richting Arenal. De arenal is een werkende vulkaan. Hij is in 1968 geexplodeerd nadat hij al heel lang sliep. 2 dorpen zijn compleet verwoest en 78 doden zijn er gevallen.
Sinds dien spuit de Arenal elke dag wel lava of zijn er kleine uitbarstingen van gas en as. De ene dag is het meer dan de andere dag.

Verder zijn er verschillende stukken regenwoud in de buurt, watervallen, grotten, het meer van Arenal en Monte Verde een ander nationaal park is heel dichtbij.
We verbleven in het plaatsje La Fortuna wat redelijk toertistisch is maar wel gezellig. En het het ziet er een stuk gezelliger uit als bij ons. Niet vierdubbele hekken om de huizen en dergelijke.

Maarer is genoeg te doen om je meer dan een week te vermaken, maar helaas hebben we maar 2 dagen. Vrijdag laat aangekomen is het donker en bewolkt en dus nog geen vulkaan gezien. Dus maar lekker uit wezen eten gegaan en een cocktail gedronken.
De volgende ochtend was de vulkaan heel goed te zien. Het is volledig onbewolkt en het ziet er fantastsch uit vanuit het hotel. We zien zelfs een kleine uitbarsting. Heleaas is dat moeilijk vast te leggen op de camera.

Na het ontbijt worden we opgehaald door een busje voor de Canopy. Bij Canopy wordt je in een harnas gehesen en krijg je een helm op. Waarna je een berg beklimt en met een trap tot hoog in de boom klimt. Er hangen van boomtop tot boomtop kabels waarmee je je verplaatst. De boomtoppen staan steeds lager op de berg zodat je na een stuk of 20 kabels uiteindelijk beneden aan de berg bent aangekomen. Je kan het een beetje vergelijken met abseilen. De kabels varieren tussen de 20 en 350 meter lengte. En je kan snelheden halen van zo'n 60 km per uur.
Het is leuk om te doen.

's middags hebben we een ander uitstapje gepland voor een natuurwandeling door het nationale park. Helaas niet al te veel dieren gezien, maar dat komt vooral omdat het er zo toeristisch is dat veel dieren zich schuil houden. Wel heb ik gezien een witte havik, een wild varken en diverse soorten eekhoorns en natuurlijk tientallen andere soorten vogels waar ik de naam niet van weet.

Na de wandeling begon het al donker te worden en zijn we naar een punt gereden waar je uitzicht hebt op de vulkaan. Helaas hingen er inmiddels al wel wolken om de top, maar desondanks hebben we toch stromen lava van de berg af zien komen. Mooi gezicht in het donker.

Vervolgens zijn we afgezet bij de hotsprings. De lava verwarmt op verschillende plaatsen water in de grond. Hierdoor ontstaan baden van 32 tot 67 graden. We hebben ons dan opok een paar uur prima vermaakt in wat natuurlijke bubbelbaden. Het was echt heerlijk.

Zodage hebben we na het ontbijt een taxi genomen richting de watervallen. Het is een prachtige waterval en er komt ontzettend veel regen naar beneden. En nu is het droge seizoen, dus ik kan alleen maar voorstellen wat er naar bedene komt in het natte seizoen.
We hebben een mooie wandeling terug gelopen naar het dorp. Vervolgens Nog even lekker gelunchend voor we weer uren lang in de bus terug moetsen naar Coronado.

Ik heb me dus prima vermaakt dit weekend. Foto's van dit weekend zal ik morgen proberen te plaatsen want ik heb nu helaas geen tijd meer.

foto 1 Esther is San Jose
foto 2 Ik in San Jose, het aanraken van het beeld brengt geluk.
foto 3 een van de weinige een beetje mooie gebouwen in San Jose
fot 13 mooie natuur

• 25 Februari 2008 - 20:47

Jan:

Susan,

Vandaag jouw reisverslag gelezen. Was onder de indruk van al jouw belevenissen tot nu toe in Costa Rica. Veel plezier in dit verre land en ik hoop dat je de Spaanse taal snel zodanig onder de knie hebt, dat je je verstaanbaar kunt maken.

Succes

• 25 Februari 2008 - 20:49

Marleen:

Heej Susan,

Hoorde gister van Papa dat je een site had. Dus heb hem ff opgezocht!
    Heel veel suc6 met je Spaanse taal!
    En nog heel veel plezier natuurlijk!
    X Marleen

• 25 Februari 2008 - 21:06

Geert:

Hee Eekel,

klink goed en idd wat gezelliger dat het vorige bericht! Succes met de Spaanse lessen!

Adios!

Groeten Geert.

• 26 Februari 2008 - 16:15

Carolien:

Fijn om te horen dat je zo'n leuk weekend hebt gehad! Klinkt allemaal erg leuk.
    Ben benieuwd naar de foto's...

Dikke knuffel Carolien

• 26 Februari 2008 - 16:18

Mayke:

Ola Susan!

Het is een plezier om jouw reisverslag te lezen en zoals je het beschrijft moet Costa Rica een prachtig land zijn.

Jammer van de criminaliteit, maar je weet wat ze zeggen: een gewaarschuwd mens telt voor twee!

Veel plezier daar en succes met je studie, ik kijk nu al uit naar de nieuwe foto's.

Liefs,
    Mayke

• 26 Februari 2008 - 17:13

Marjon L.:

Hey Suus,

Nou dit klinkt dan allemaal een stuk beter dan het vorige bericht. Super weekendje gehad zo te lezen, ben wel benieuwd naar de foto`s. Dus dan morgen maar weer kijken hè. Veel plezier.

X Marjon & Niels

• 26 Februari 2008 - 19:30

Susanne:

Gezellige foto's! Ziet er goed uit, jammer dat de vulkaan niet echt op foto te vangen is dus, je maakt me wel nieuwsgierig met je beschrijving. Het lijkt me prachtig en ook super vet om van boomtop naar boomtop te gaan over kabels!! Have fun!
    xx

• 26 Februari 2008 - 20:01

Ilse:

heee suus....

eindelijk heb ik je verhalen bij kunnen lezen. jij bent niet de enigste die pech heeft met het weer. ben net terug van een snowboard vakantie in noorwegen en heb 5 van de 9 dagen regen gehad. maar heb me natuurlijk goed vermaakt.

ziet er super leuk uit die foto's alle herinneringen komen weer boven.

heb het boekje niet bij de hand, dus laat je later nog wel weten wat voor ene hagedis het is. maar volgens mij ben jij er ook al achter dat je niet zonder boekje kan :)

wij zijn ook in la fortuna geweest en hebben precies hetzelfde gedaan als jij. helaas zat bij ons de vulkaan geheel in de wolken, maar 'savonds kon je de lava er onder uit zien stromen.

en de canopy tour is echt super vet!! ik moest af en toe wel gillen, het was nogal hoog. maar een super leuke en mooie manier om de jungle te zien.

heb je al apen gezien?? dat komt vast snel.

nog veel plezier! succes met het spaans. hou je verhalen in de gaten!!!

x ilse

• 03 Maart 2008 - 14:50

Marjon V:

Hey Suusje,

Nou dit begint er toch echt op te lijken. Echt mooie foto's hoor. Ben benieuwd wat voor geluk je krijgt van je handen op dikke billen leggen!

Liefs Marjon

North Carolina

09 Mei 2008

Miami

30 April 2008

cariben, vulkanen en bestolen worden......

15 April 2008

Einde school, begin reis!

07 April 2008

Afscheidsfeest

23 Januari 2008

Mijn eerste verblijfplaats
Susan

Ja het is dan eindelijk zover. Over een kleine 3 weken vertrek ik naar Costa Rica. De eerste 5 weken zal ik verblijven in het plaatsje San Rafael de Coronado. Dit is een klein plaatsje dat ongeveer 10 kilometer van de hoofdstad San Jose ligt. In San Rafael ligt de Talenschool op een oude koffieplantage, waar ik op 18 februari begin met een vier weekse cursus Spaans. Wanneer de vier weken erop zitten trek ik verder naar het westen naar het plaatsje Jaco Beach. Zoals de naam al zegt ligt het aan zee. Jaco Beach is vooral heel geliefd bij de surfers. Wellicht gaan ik dus ook nog even een cursus surfen volgen, naast de vier weken Spaanse les die ik hier wederom ga volgen. Natuurlijk zal ik in de acht weken dat ik Spaans ga leren niet alleen met mijn hoofd in de boeken zitten. Ik wil zo veel mogelijk van het land zien en te weten komen, dus er zullen genoeg uitstapjes worden gemaakt. Wanneer mijn Spaanse les er helemaal op zit heb ik nog acht weken om rond te gaan trekken in Costa Rica Panama en Nicaragua. Hoe de route precies gaat lopen, dat weet ik nog niet dat zien we te plekken wel. Mocht je mijn verhalen willen volgen dan kun je ze dus op mijn site blijven lezen, reacties kun je natuurlijk ook altijd kwijt.

Actief sinds 23 Juli 2012