Eerste dagen in Jaco
Blijf op de hoogte en volg Susan
17 Maart 2008 | Costa Rica, Jaco Beach
Woensdag zijn we met een groot gedeelte van de studenten naar een jazzcafe gegaan in San Pedro. Dat is dicht bij San Jose. Hier hebben we een hapje gegeten een cocktail of een biertje gedronken en van het optreden genoten. In het Jazzcafe hebben ze elke avond live muziek. Dit is niet elke avond Jazz, maar het kan van alles zijn. Toen wij er waren was het een mix van flamengo en marokaanse dansen. Het was leuk.
Donderdag zijn we na school een uitstapje gaan maken naar Vallei Irosi. Het was er prachtig, alleen jammer dat er zoveel bewolking was.
Vrijdag zijn we ter afscheid van mij en Jet met wat studenten gaan eten bij een restaurant in Coronado. Het was echt een groot ding, wat we nog niet eerder hadden gevonden. Het eten was er super en de biertjes smaakte er prima. Jammer alleen dat we zaterdag allemaal zo vroeg uit ons bed moesten, anders had het een lange nacht kunnen worden.
Zaterdag ging de wekker om 5.00. Ik werd om 6.00 opgehaald om naar Jaco te gaan. Onderweg hadden we nog een stop, waar ik veel krokodillen heb gezien.
Aangekomen in Jaco was het een heel gezoek naar de huizen van ons drieen. De twee andere hadden hun gastgezin waar ze verbleven inmiddels gevonden en de buschauffeur was nog steeds op zoek naar mijn appartement. Na een uur zoeken gaf hij het op. Ik heb me in de buurt van Jet laten afzetten, Heb met Jet Dorothea van het busstation gehaald, zij kwam alleen over voor het weekend, en zijn in een taxi gestapt om opnieuw mijn appartement te zoeken. Na heel wat navraag heeft de taxichauffeur het dan eindelijk gevonden. Het is een heel klein en afgelegen appartementje. 40 minuten lopen van het strand en de school. Om er te komen moet ik een stuk langs de snelweg lopen, waar verder geen voetpad is.
Het appartement heeft verder geen telefoon, geen televisie, geen fatsoenlijke kookspullen en geen werkende wasmachine. Het heeft wel een hele vieze vloer, tussen de kookspullen die er zijn kun je de uitwerpselen van een of ander dier vinden, bovendien heb ik verder aardig wat huisdieren, zoals een kat met een gebroken achterpoot, een aantal gekkos, familie spin en vele andere kleine insecten.
Maar goed vandaag op school ga ik maar even kijken wat we hier aan kunnen doen. Je schijnt hier fietsen te kunnen huren, dat zal al een hele verbetering zijn ten opzichten van het lopen.
Verder is het hier prima vertoeven op het strand. Het is hier echt heet. Dus je fikt aardig weg als je niet oppast.
Dus Susan blijft netjes in de schaduw, we hebben tijd genoeg om bruin te worden.
Dit weekend nog maar een poging gewaagd met het bodyboarden. Het ging al iets beter als de vorige keer, maar je moet wel echt oppassen, want de golven zijn soms echt heel hoog en de stromingen gevaarlijk. Goster nog hebben ze 7 mensen uit de zee moeten redden op 100 meter van waar wij zaten. Ze waren vast komen te zitten in een stroming. Gelukkig iedereen heeft het weer overleefd.
De zonsondergang kan je hier ook goed zien. Ik heb het op mijn camera proberen vast te leggen.
17 Maart 2008 - 18:25
Ilse:
hee suus,
heb ook op de brug bij jaco gestaan om krokodillen te kijken :D
dat bodyboarden klinkt ook super leuk! kun je al rondjes draaien op een golf? ondanks je slechte appartement veel plezier deze week.
hebben gisteren met 9-0 gewonnen!!!
x ilse -
17 Maart 2008 - 21:26
Jessica:
Heey suus,
je hebt je Nuenen trui wel vaak aan he ;-), terecht ook!!!
Je hebt wel veel pech met je appartementen hoor, de vorige keer was hte ook al zo'n gedoe!
Heel veel plezier nog!!
Liefs Jessica -
18 Maart 2008 - 12:52
Paul:
Tijd voor een voorjaarsschoonmaak zo te horen.
Hopelijk is hier ook wat minder criminaliteit te bespeuren.
Het ziet er allemaal weer mooi uit op de foto's. Hopelijk weet je ook hier snel weer je plek te vinden. -
18 Maart 2008 - 14:50
Mam:
Zo zie je in een keer meer krokodillen dan in Florida. -
19 Maart 2008 - 10:48
Marijke:
Hey Sus,
Vette zonsondergang zeg, wouw.. Ik ga hem dadelijk zien in Luang Prabang boven op een berg bij een tempel, ben benieuwd, blijkt ook erg mooi te zijn! En leuke foto met die vaas; you go girl, laat ze daar maar eens zien hoe je bier drinkt, doe ik hier ook (jaja ik drink hier bier anders wordt het allemaal te duur)... Nou geniet er maar van en bruinze.. Dikke X van mij uit Azie -
19 Maart 2008 - 16:15
Carolien:
Klinkt goed, dat appartement! ;)
Intussen ben je wel wat gewend en gelukkig heb je niet zo'n erge spinnenvrees als een paar van je vriendinnen.
Kijk maar uit met dat gefiets en geloop over de snelweg!
Geniet van het mooie weer!!
Knuf xxx -
19 Maart 2008 - 19:02
Cindy :
Hey Suusje!
Ben echt super jaloers op jou met dat mooie weer en die mooie natuur!! Behalve krokodillen ook al leuke mannen gespot?! -
19 Maart 2008 - 19:59
Annemie:
Hey Suus,
Is ze weer even, zo te lezen, gaat het goed met je, al een fatsoenlijke woonruimte gevonden ondertussen hopelijk, of flink aan de schoonmaak geweest. Hier ook verder alles wel okè, bijna pasen en dan natuurlijk oma haar verjaardag.
Je foto`s zijn echt super mooi, leuk voor het thuisfront!
Dikke knuffel weer en tot weer xx -
20 Maart 2008 - 10:57
Marjon:
Hey Suus,
Nou dat bier smaakt goed zo te zien! Je hebt groot gelijk. Hopelijk krijg je een ander appartement. Anders moet ik dadelijk nog met mijn sopjes en sponsjes langskomen!!
Wel goed op jezelf passen, vind het maar eng dat je zover moet lopen langs de weg.
Dikke kus Marjon -
20 Maart 2008 - 19:07
Susan W:
Niet al het bier opdrinken van iedereen hè. Ziet er allemaal weer gezellig uit. Nu je eerste weekend in je nieuwe omgeving... en feesten maar! Nog meer biertjes drinken en genieten!
Oh ja en natuurlijk weer de stuud uithangen daar.
xxxx van mij
p.s. ik zal hier goed in de schaduw blijven (aangezien er geen zon te bekennen is)
21 Maart 2008 - 09:31
Bertine:
Hé Susan!
Leuke verhalen! Het klinkt super, en op de foto's ziet het er allemaal heel gezellig, mooi en geweldig uit!
A.s. Zondag oma's 90 jaar feest!
We hebben namens de neven en nichten een super leuk cadeau gekocht! Maar dat zie je wel als je terug bent! ;)
Heel veel plezier nog!
En wat een mooie punten haal jij!! :D
Kus, Bertine