Beroving - Reisverslag uit San José, Costa Rica van Susan Eekelen - WaarBenJij.nu Beroving - Reisverslag uit San José, Costa Rica van Susan Eekelen - WaarBenJij.nu

Beroving

Blijf op de hoogte en volg Susan

21 Februari 2008 | Costa Rica, San José

Tja je wordt er hier overal voor gewaarschuwd dat het gewoon niet veilig is op straat. Je denkt dat het wel mee valt, omdat je verder nog niet echt criminaliteit hebt gezien, maar dinsdag zitten we gezellig met zijn tienen in een cafe na school en rond 17.00 wanneer het nog gewoon licht is vertrekt iedereen richting huis om te gaan eten of boodschappen te doen. 1 meisje van de school werd door 2 motoren klem gereden en kreeg een mes op haar keel. Of ze even alle spullen af wilde geven. Ze gaf haar rugzak en daar nemen ze genoegen mee. Soms vragen ze zelfs al je kleren uit te trekken.
Imke het meisje in kwestie moest net die dag naar de bank om iets te regelen met het visum, dat je hier nodig hebt. Daarvoor moest ze haar paspoort en vliegticket bij hebben. Nu kan ze dus niks, want ze heeft en geen paspoort meer en geen vliegticket terug naar huis. Verder is haar i-pod weg, haar schoolboeken, haar lonely planet en haar geld. Zwaar K** dus.
Iedereen op school voelt zich nu niet meer zo veilig. Dus niet meer te veel alleen over straat.

Nu nog even wat leuker nieuws.
Dit weekend gaan we met zijn vieren naar Arenal. Hier is een werkende vulkaan, een groot meer, bossen en veel dieren. Ik moet verder nog in mijn boek lezen wat er precies te doen is. Misschien dat Ilse en Carlijn tips voor mij hebben wat ik daar kan doen?

Verder begin ik hier al meer mijn draai te vinden en in te burgere. Ik kan het goed vinden met mijn huisgenoot dus dat is wel fijn. Kunnen we gezellig samen huiswerk maken onder het genot van een glaasje wijn. Beetje Spaanse tv kijken 's avonds, want je moet toch wat als je niet naar buiten kan.
Gister zijn we met zijn vijven uit wezen eten in een echt lokaal restaurantje. Heel interessant. Van de buitenkant ziet het er niet uit. Van binnen ook niet haha. Wat oude tafels en stoelen en prachtige tl verlichting. We weten bijna niets van wat de gerechten op de menukaart inhouden, dus het is een beetje op goed geluk iets kiezen. Gelukkig smaakt het prima.

Ik heb net mijn eerste toets moeten maken. Op donderdag krijg je altijd een toets van de stof die die week is behandeld. Ze kijken dan of je het allemaal een beetje begrepen had. Ik had een 9,2. Dus ik ben best een beetje trots op mezelf.
Zo meteen ga ik naar San Jose, we hebben een tour met school. Ik weet niet precies wat ik me er bij voor moet stellen.
Daarna gaan we met een groepje eten bij de plaatselijke Chinees, wat dat precies inhoud is ook maar de vraag. We zullen het wel merken. Morgen is namelijk weer de laatste dag voor een aantal studenten dus vanavond is het afscheidsfeestje.

Verder heb ik hier msn en ik ben elke dag rond 19.00-20.00 Nederlandse tijd wel even online, als het internet tenminste werkt. Dus wellicht tot dan!!

• 21 Februari 2008 - 23:56

Paul:

Jeetje, dat zal idd nogal schrikken zijn als je dat te horen krijgt. Maar goed oppassen inderdaad!

Verder goed te horen dat je al een beetje begint in te burgeren!

• 22 Februari 2008 - 09:44

Annemie:

Hoi Susan,
    Nou tekent wel dat jullie heel allert en niet in je uppie door de stad gaan, was wel schrikken zeker.
    Super zeg al een 9,2 voor je spaanse toets, mag je idd trots op zijn.Ik had je via msn nog een site van Arenal door gestuurd, weet niet of je er iets aan hebt.PSV heeft gisterenavond Helsingborg verslagen met 2-1, dus gaat verder in de UEFA!
    Tot schrijfs, xx Annemie

• 22 Februari 2008 - 10:39

Anne:

Hai Susan,

kan eindelijk ook je verhalen volgen want we hebben thuis nog steeds geen internet. Nu dus maar even bij mn ouders. je hebt echt al veel meegemaakt, super leuk om te lezen! Heb je al meer foto's? Ben heel benieuwd!
    x Anne

• 23 Februari 2008 - 09:39

Carolien:

Ah fijn, kunnen we lekker MSN-en!

Jeetje, daar schrik je wel van zeg...kijk maar goed uit, loop maar altijd met dat huisgenootje mee of zo. Het zal je ff gebeuren...

Trouwens wat ben je een voorbeeldige student! Een 9,2, echt een super cijfer, je hebt het dus goed begrepen. Ga zo door!

Ik wens je veel plezier bij de vulkaan.

Dikke knuffel Carolien

• 23 Februari 2008 - 11:17

Chris:

Hoi Suus,
    Ik begrijp dat het toch ook weer niet zo erg saai is daar, maar zo'n beroving lijkt me toch minder geschikt als vertier.
    Toch maar wat voorzichtig zijn dus vooral met je paspoort. Zo'n vliegticket maakt niet zoveel uit, dat printen ze wel weer opnieuw; daar kan een ander echt niets mee beginnen. Is het weer nog steeds druilerig daar en 's nachts fris, of is het nu zonniger en warmer? Wij hebben hier dit weekend wat warmere dagen, morgen misschien wel boven de 15 graden. Ben benieuwd hoeveel Spaans je gaat leren in die weken; ik begrijp in ieder geval dat er serieus werk van wordt gemaakt!
    Groetjes en kusjes,
    Pap.

• 23 Februari 2008 - 12:04

Oma Van Gerwen:

Lieve Susan. Wat leuk dat ik bij de Akkers ook op je weblog kan kijken. Ik zie dat je je wel vermaakt. Veel plezier daar. Jullie mam heeft dit berichtje getypt. Groetjes oma.

• 23 Februari 2008 - 18:09

Ton:

Effin nu hebben jullie vast met de Spaanse les alle woorden die te pas komen bij een beroving geleerd!

Leuk om zo mee te kunnen kijken met wat je allemaal uitspookt, veel plezier!

• 24 Februari 2008 - 17:20

Susan VW:

Hey Suuske,

Fijn om te lezen dat je je draai gevonden hebt! Uit eten en (afscheid) feestje zijn ook altijd gezellig. Wel eng dat het zo onveilig is, dus kijk maar goed uit!

xxx

• 25 Februari 2008 - 12:18

Jessica:

Heey suus,
    super eng die beroving!!!!!
    Gelukkig maar dat jij het niet was...
    Wel echt super goed van die 9,2! Daar mag je ook wel trots op zijn ;).
    Veel plezier nog daar!
    Liefs Jessica
    ps: 5-1 gewonnen van hulsel

• 25 Februari 2008 - 12:42

Marjon&Guido:

Hey Suuske,

Jeetje zeg wat eng die berovingen. Echt goed opletten hoor.

Gelukkig ben je al een beetje gewend. Is toch wel fijn om te lezen.

Wist niet dat je zo'n stuudje was hahahaha.

Veel plezier nog en tot snel.

Leuk trouwens dat we kunnen msn-en!

xxx Marjon

North Carolina

09 Mei 2008

Miami

30 April 2008

cariben, vulkanen en bestolen worden......

15 April 2008

Einde school, begin reis!

07 April 2008

Afscheidsfeest

23 Januari 2008

Mijn eerste verblijfplaats
Susan

Ja het is dan eindelijk zover. Over een kleine 3 weken vertrek ik naar Costa Rica. De eerste 5 weken zal ik verblijven in het plaatsje San Rafael de Coronado. Dit is een klein plaatsje dat ongeveer 10 kilometer van de hoofdstad San Jose ligt. In San Rafael ligt de Talenschool op een oude koffieplantage, waar ik op 18 februari begin met een vier weekse cursus Spaans. Wanneer de vier weken erop zitten trek ik verder naar het westen naar het plaatsje Jaco Beach. Zoals de naam al zegt ligt het aan zee. Jaco Beach is vooral heel geliefd bij de surfers. Wellicht gaan ik dus ook nog even een cursus surfen volgen, naast de vier weken Spaanse les die ik hier wederom ga volgen. Natuurlijk zal ik in de acht weken dat ik Spaans ga leren niet alleen met mijn hoofd in de boeken zitten. Ik wil zo veel mogelijk van het land zien en te weten komen, dus er zullen genoeg uitstapjes worden gemaakt. Wanneer mijn Spaanse les er helemaal op zit heb ik nog acht weken om rond te gaan trekken in Costa Rica Panama en Nicaragua. Hoe de route precies gaat lopen, dat weet ik nog niet dat zien we te plekken wel. Mocht je mijn verhalen willen volgen dan kun je ze dus op mijn site blijven lezen, reacties kun je natuurlijk ook altijd kwijt.

Actief sinds 23 Juli 2012