Tortuguero
Blijf op de hoogte en volg Susan
24 Maart 2008 | Costa Rica, Jaco Beach
Op maandag na de lessen hebben we nog een tour gehad door Jaco. Dat duurde niet zo lang, want zo groot is het hier niet. Daarna lekker pizza gegeten op het strand.
Ze vieren pasen hier net wat anders als bij ons. Dit betekent dat er donderdag en vrijdag niet gewerkt wordt. Op deze dagen mag er ook nergens alcohol worden geschonken. Veel Costaricanen gaan in dit lange weekend naar de kust voor vakantie. De hotels in alle badplaatsen zijn dan ook helemaal volgeboekt, het is bijna onmogelijk om ergens een kamer te krijgen.
Wij zoeken onze heil dan ook maar in het nationale park van Tortuguero. Op woensdag na school vertrek ik naar Coronado. Daar slaap ik een nacht in mijn oude appartement. Op donderdag heel vroeg 's ochtends vertrekken we met een groepje van 7 personen naar Tortuguero. Onderweg bezoeken we nog wat plantages en een butterflyfarm.
Bij Tortuguero aangekomen verruilen we de bus voor de boot, want het natiopnaal park bestaat uit een hoop eilandjes en veel kanalen. De enige manier om je hier dus voort te bewegen is per boot.
Ons hotel is in het midden van het park midden in het regenwoud. Je hoort er de geluiden van diverse dieren constant, zoals ondermeer brulapen. 's middags na de lunch gaan we richting het strand. De zee hier is niet echt lekker om te zwemmen. De zee is zo wild dat je echt heel erg moet uitkijken. Tot je knieen in het water gaat net.
De volgende dag hebben we 's ochtend vroeg een wandeling door het regenwoud. We snappen nu ook waarom het regenwoud heet, want de regen komt met bakken uit de lucht. We zien gelukkig veel dieren ondanks de regen.
's middags gaan we met een bootje over de kanalen varen en bezoeken we een dorpje in het park. 's avonds doen we nog een poging om schildpadden te spotten op het strand, helaas verder dan een spoor van een schildpad die zijn eieren al heeft gelegd komen we niet. Wel krijg je zo de indruk van hoe groot de beesten wel niet zijn. De schildpadden die hun eieren hier leggen zijn de grootste schildpadden die er zijn.
Dag 3 mogen we eindelijk een beetje uitslapen. We relaxen nog wat en gaan dan terug richting Coronado. Onderweg bezoeken we nog een bananenfabriek.
Zondag is het dan pasen. Maar ja dat is hier even wat anders als thuis. Papa heeft me aan de telefoon al lekker zitten maken met de gourmet die zij hebben gegeten.
Om er toch maar een beetje een paasontbijt van te maken eten we naast ons brood een kinder surprice ei dat we gevonden hebben in een supermarkt, haha toch een eitje bij het ontbijt.
Vandaag is mijn oma ook jarig en ze wordt 90 jaar. Er is een groot feest in het klooster, maar ja ik kan er niet bij zijn. Dus oma maar even gebeld en dat kon ze wel waarderen.
Na het ontbijt gaan we richting San Jose en hangen daar een beetje rond tot ik om 17.00 de bus weer terug neem naar Jaco.
Thuis aangekomen zijn de leraressen nog steeds mijn huisgenoten.
Verder zie ik dat het klagen van vorige week over het appartement zijn vruchten heeft afgeworpen. De keuken is helemaal ontsmet, ik heb een kluisje gekregen en een lamp voor op mijn kamer. Ken, leraar van de school, heeft zelfs mijn fiets al weer voor mij klaargezet. Die had ik woensdag natuurlijk weer ingeleverd, want zoals een goede Nederlander ga ik natuurlijk geen huur betalen voor de fiets waar ik in het weekend toch niet op ga rijden:)
Vandaag ik het maandag en moet ik gewoon naar school. Hier kennen ze geen tweede paasdag.
Helaas is mijn rooster deze week weer zo dat ik in de middag les heb. Dat is wel balen, ik lig liever op het strand.
foto 1 jet en ik bodyboarden
foto 12 strand
24 Maart 2008 - 16:16
Annemie:
hey Suus,
nou hier is het wel tweede paasdag, we zijn aan het luieren vandaag, na een geweldig geslaagd feestje van oma, het was erg gezellig! Leuk je gisteren ff aan de telefoon gehad te hebben, je klinkt goed!
knuffel en tot volgende keer
xxx Annemie -
24 Maart 2008 - 17:55
Anne:
Hai Suus,\
sorry dat ik zo weinig schrijf. Kijk wel heel vaak op je site en volg alle verhalen en foto's. Ik vind het super knap om te horen hoe je je daar redt en fijn om te zien dat je zo veel leuke dingen doet.
Afgelopen week zijn we weer in Zwisterland geweest met Ant, Marieke Laura en Gijs en dat was super gezellig. Wel weinig kunnen skieen, maar verder heel erg leuk. Pasen heb ik alleen maar gewerkt en ben nu ook heel saai nog aan het werken..
Geniet ervan. Dikke kus uit Nuenen,
Liefs Anne -
25 Maart 2008 - 11:01
Paul:
Het klinkt allemaal weer heel leuk! Ben benieuwd naar de fotos van de butterfly farm en jungle.
Hier begint de sneeuw langzaam weer te smelten. -
25 Maart 2008 - 11:52
Loes:
Hey Susan,
Het paasweekend is helaas weer achter de rug. Ik had vrijwel geen motivatie om naar mijn werk te gaan, ben ook aan het rondkijken naar een andere baan trouwens. Als ik iets vind dat me meer uitdaging biedt neem ik de beslissing te stoppen met mijn huidige baan.
Je hebt al een aantal leuke trips gedaan zeg! In een oerwoud verblijven lijkt me een hele ervaring. Was het daar niet ontzettend benauwd? zo'n idee krijg ik daar namelijk altijd bij. Succes met de lessen!
X Loes -
25 Maart 2008 - 12:50
Carolien:
Nou, succes dan maar weer op school. We willen wel weer alleen 9+ cijfers horen hoor. Dus ondanks dat je 's middags naar school moet, toch goed je best doen.
Heb je trouwens foto's van het tripje regenwoud (ben helemaal niet nieuwsgierig).
Knuf xx -
25 Maart 2008 - 17:42
Ilse:
hee suus,
ik vond tortuguero heel erg mooi. had idd ook regen en veel dieren gezien.
lukt het verder met je spaans? wel jammer dat je smiddags les hebt, maar dan is het toch te heet en mag je niet in de zon komen :)
ralph's oma is naar de verjaardag van jou oma geweest. wij hebben dr zelfs nog bij het klooster afgezet. dat is toch toevallig.
ow.. en tot slot: er is kans dat psv 6 april gehuldigd wordt. KAMPIOENUHHHH
ik hou je ook op de hoogte van onze wedstrijden, maar wij hebben 2 weekenden vrij.
x ilse