Eerste Spaanse lessen - Reisverslag uit San José, Costa Rica van Susan Eekelen - WaarBenJij.nu Eerste Spaanse lessen - Reisverslag uit San José, Costa Rica van Susan Eekelen - WaarBenJij.nu

Eerste Spaanse lessen

Blijf op de hoogte en volg Susan

19 Februari 2008 | Costa Rica, San José

(Verhaal 2 voor vandaag zie ook strand)

Zo mijn eerste 2 lesdagen zitten erop. Ik kan nu al iets meer Spaans. Echt van harte gaat het nog niet maar we moeten gewoon geduld hebben en veel leren en huiswerk maken.
Vorige week heb ik me hier best een beetje zitten vervelen in Coronado, omdat er niet zoveel te doen is. Deze week is dat al iets beter. Nu ik naar school ga heb ik een beetje een ritme en een doel voor de dag.
Dus 's ochtends ga ik naar school en heb ik privelessen. Ik had me eigelijk ingeschreven voor groepslessen, maar bij alle nieuwe studenten die deze week zijn begonnen is geen andere beginner. Dus ik wordt nu in een rap tempo klaargestoomd om volgende week of de week erop bij de groep boven mijn aan te sluiten. Hopelijk heb ik binnen die tijd voldoende onder de knie, maar dat zien we van zelf wel.

Gister was de eerste dag en hebben we een soort introductie gehad. Eerste moesten alle nieuwe studenten een toets maken. Aan de hand van die toets bepalen ze je niveau. Er is een gedeelte mondeling en een gedeelte schriftelijk. Op mijn papier stond bijster weinig en ook mondeling was ik zo klaar.haha.
De vier andere nieuwe studenten deden er iets langer over. Vwerder zijn er nieuw een duits meisje dat dus bij mij in het appartement woont. Een vrouw uit Zweden ze is al op leeftijd, een nederlandse jongen van 21 en een Japans meisje waar ik verder niet mee kan communiceren, want zij spreekt alleen Japans en een heel klein beetje Spaans.
Na de toets hebben we al les gehad. Na de lessen waren afgelopen hebben we nog een bijeenkomst gehad. Eenb van de leren heeft verteld over dagelijkse zaken die je wel en niet moet doen en dergelijke. Daarna zijn we met een busje door Coronado gereden en hebben ze uitgelegd waar alles zit, bank e.d. Helaas niet veel nieuws gezien waar ik blij van werd, wat extra barretjes en een disco ofzo.

Het regent hier nu al 2 dagen op rij en het weer is echt depressing. Hopelijk klaart het snel een beetje op. Nu kan je zo weinig doen dan ergens binnen gaan zitten. En mijn kleren willen maar niet drogen. Het is hier sowieso altijd heel vochtig. alles in mijn kamer voelt vochtig. Al mijn kleren en alles van papier is ook een beetje nat. Je ruikt het ook in het appartement. Als je keukenkastjes open trekt komt er een muffe vochtige lucht uit. Er zitten hier en daar dan ook wel wat vochtplekken en schimmel op het gipsplaten plafond.

Gelukkig hebben we wel een droger in het appartement waar je je handdoeken voor je gaat douche even in kan gooien zodat je je ook af kan drogen.

En hoe staan de zaken verder in Nuenen? Hoe was het afscheidsfeestje geweest van Marijke?
Ik zag dat we hadden gewonnen met voetballen, dat is mooi nog steeds op weg naar het kampioenschap.
Mijn condoleance gaat uit naar Dominique Jessy, Ursula en Nol. Jessica, Michelle en Rob heel veel sterkte.

Ik heb nog wat foto's bijgevoegd.
foto 1 Mijn slaapkamer in mijn appartement
foto 2 Uitzicht vanuit de heuvels van Coronado op San Jose
foto 3 een drankje 's avonds op het strand
foto 4 avondeten in Jaco
foto 5 Een hagedis of iets dergelijks (Ilse zoek het even op op je kaart voor mij, want ik heb er nog geen)
foto 6 Het strand
Foto 7 nog meer strand
foto 8 Mijn appartement aan de buitenkant met al het hekwerk.
foto 8 mijn school

• 19 Februari 2008 - 21:25

Carolien:

Hoi Suus,

Succes met je Spaans! Goed je best doen als je binnenkort al naar een gevorderd klasje moet...kennen ze daar dyslexie al?
    Wie zijn eigenlijk die meiden op de derde en vierde foto, die zien er toch wel redelijk jong en vlot uit!

Hier momenteel weinig nieuws. Afscheidsfeestje van Marijke was wel echt gezellig! Ze is nu ook weg, dus we volgen twee WaarBenJij.Nu sites.

Dikke kus Carolien

• 20 Februari 2008 - 13:12

Susan V W:

Hey Suuske,

Nog een beetje wennen daar? Wel jammer dat er weinig te doen is. Op het strand zag het er wel gezellig uit en mij lijken die meiden inderdaad ook niet echt oud.
    Ik ben benieuwd hoe snel het spaans leren gaat, succes!

• 20 Februari 2008 - 15:03

Susanne:

Hee Susan leuk om van je te lezen! Maar lees ik nu tussen de regels door dat het een beetje saai nog is? Regenachtig weer en geen dingen te doen in je dorpje... Nou ik hoop dat in ieder geval het zonnetje snel beter wordt en dan kun je er misschien wat meer op uit! Veel succes met het leren ;)
    xx

• 20 Februari 2008 - 15:16

Marjon:

Hola Susa,

Leuk om je belevenissen weer te lezen.
    Wel jammer dat het niet echt bruist daar, maar gelukkig heb je nog tijd genoeg. Je slaapkamer ziet er iig heel knus uit. Hier verder alles goed. Donderdag en vrijdag hebben Guido en ik lekker vrij, vanavond is ie jarig en donderdag + vrijdag gaan we texen.

Hopelijk wordt het snel wat leuker.

Heel veel liefs

Marjon

• 20 Februari 2008 - 19:07

Geert:

Hé Eekel!

Hoeistnou? Plaatselijke Zinn al gevonden? Laatste nieuws hier is dat Johan Cruijff zich gaat bemoeien met Ajakkes.....verder niets te melden eigenlijk! Succes met je Spaanse les en hopen op beter weer :-)

De groeten!!

• 20 Februari 2008 - 19:17

Marjon L.:

Heeeey,

Benne we weer. Jammer dat er niet zoveel te beleven valt, maar ja...je moet nu toch hard aan de studie!!!haha Fijn dat je weer een huisgenootje hebt, en die andere meiden zien er ook niet zo oud uit. Hopelijk gaat er straks wat meer leven in de brouwerij komen, maar daar kun je natuurlijk ook zelf voor zorgen. Kennen ze al onze zuipspelletjes al...
    Veel plezier en succes!!

North Carolina

09 Mei 2008

Miami

30 April 2008

cariben, vulkanen en bestolen worden......

15 April 2008

Einde school, begin reis!

07 April 2008

Afscheidsfeest

23 Januari 2008

Mijn eerste verblijfplaats
Susan

Ja het is dan eindelijk zover. Over een kleine 3 weken vertrek ik naar Costa Rica. De eerste 5 weken zal ik verblijven in het plaatsje San Rafael de Coronado. Dit is een klein plaatsje dat ongeveer 10 kilometer van de hoofdstad San Jose ligt. In San Rafael ligt de Talenschool op een oude koffieplantage, waar ik op 18 februari begin met een vier weekse cursus Spaans. Wanneer de vier weken erop zitten trek ik verder naar het westen naar het plaatsje Jaco Beach. Zoals de naam al zegt ligt het aan zee. Jaco Beach is vooral heel geliefd bij de surfers. Wellicht gaan ik dus ook nog even een cursus surfen volgen, naast de vier weken Spaanse les die ik hier wederom ga volgen. Natuurlijk zal ik in de acht weken dat ik Spaans ga leren niet alleen met mijn hoofd in de boeken zitten. Ik wil zo veel mogelijk van het land zien en te weten komen, dus er zullen genoeg uitstapjes worden gemaakt. Wanneer mijn Spaanse les er helemaal op zit heb ik nog acht weken om rond te gaan trekken in Costa Rica Panama en Nicaragua. Hoe de route precies gaat lopen, dat weet ik nog niet dat zien we te plekken wel. Mocht je mijn verhalen willen volgen dan kun je ze dus op mijn site blijven lezen, reacties kun je natuurlijk ook altijd kwijt.

Actief sinds 23 Juli 2012